Πλύσιμο Αυτοκινήτου Μόνος σου, σαν Επαγγελματίας!

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά αν θέλεις το αυτοκίνητό σου να λάμπει σαν καινούργιο, υπάρχουν μερικά μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις. Ακολουθώντας λοιπόν τα βήματα που αναλύονται παρακάτω, μπορείς να πλύνεις το αυτοκίνητό σου μόνος σου σαν επαγγελματίας.

Πλύσιμο Αυτοκινήτου Μόνος σου

Για να πλύνεις το αυτοκίνητό σου σωστά μόνος σου, πρέπει να ακολουθήσεις 7 βασικά βήματα. Αυτά διασφαλίζουν ότι δεν θα φθείρεις το κέρωμα, θα προστατέψεις το χρώμα αυτοκινήτου σου και θα αποφύγεις μικρογρατζουνιές.

  1. Προετοιμασία
  2. Ξέπλυμα
  3. Καθαρισμός Ζαντών
  4. Πλύσιμο Αμαξώματος
  5. Ξέπλυμα – Στέγνωμα
  6. Κέρωμα Αυτοκινήτου
  7. Καθαρισμός Εσωτερικού

1. Προετοιμασία για Πλύσιμο Αυτοκινήτου Μόνος σου

Απαραίτητα υλικά για το πλύσιμο αυτοκινήτου

Πριν ξεκινήσεις το πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου, σιγουρέψου ότι έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά. Η προετοιμασία είναι κρίσιμη για να επιτύχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα και να διατηρήσεις το αυτοκίνητό σου σε άριστη κατάσταση. Μια καλή οργάνωση θα κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη και αποτελεσματική.

Πριν ξεκινήσεις το πλύσιμο λοιπόν, σιγουρέψου ότι έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά:

2. Ξέπλυμα

δευτερο βημα για πλυσιμο αυτοκινητου
Ξεκίνα με ένα καλό ξέπλυμα του αυτοκινήτου για να αφαιρέσεις την επιφανειακή βρωμιά και τα σωματίδια που μπορεί να χαράξουν τη βαφή. Το ξέπλυμα είναι ένα βασικό βήμα στο πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου διότι προετοιμάζει την επιφάνεια για το καθαριστικό και μειώνει τον κίνδυνο γρατζουνιών.

3. Καθαρισμός Ζαντών αυτοκινήτου

πως να πλυνεις το αυτοκινητο σου μονος
Οι ζάντες είναι συνήθως τα πιο βρώμικα μέρη του αυτοκινήτου. Κατά το πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου η χρήση ειδικού καθαριστικού και βούρτσας για τις ζάντες είναι απαραίτητη για την αφαίρεση της σκόνης των φρένων και της βρωμιάς διατηρώντας τις ζάντες σε άριστη κατάσταση.

4. Πλύσιμο του Αμαξώματος Μόνος σου


Γέμισε έναν κουβά με νερό και σαμπουάν αυτοκινήτου. Το πλύσιμο του αμαξώματος μόνος σου απαιτεί προσοχή και απαλές κινήσεις για να αποφύγεις τις γρατζουνιές. Η χρήση μικροϊνών και η σωστή τεχνική θα διασφαλίσουν ότι η βαφή του αυτοκινήτου σου θα παραμείνει λαμπερή και προστατευμένη.

Με τι σαπούνι να πλύνω το αυτοκίνητό μου;

Το σωστό σαπούνι είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλίσεις ότι το πλύσιμο του αυτοκινήτου σου θα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για τη βαφή. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου σαπουνιού:

 

  • Σαμπουάν Αυτοκινήτου: Είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καθαρίζουν χωρίς να καταστρέφουν τη βαφή και ξεπλένονται εύκολα.
  • Σαπούνι χωρίς Κερί: Ιδανικό αν έχεις πρόσφατα κερώσει το αυτοκίνητό σου καθώς δεν αφαιρεί την προστατευτική στρώση κεριού.
  • Οικιακά Σαπούνια (Αποφυγή): Απόφυγε τα καθώς περιέχουν σκληρά χημικά που μπορούν να καταστρέψουν τη βαφή.

 

5. Ξέπλυμα και Στέγνωμα

7 βηματα για να πλυνεις μονος το αυτοκινητο
Ξέπλυνε καλά το αυτοκίνητο με καθαρό νερό για να αφαιρέσεις όλη τη σαπουνάδα. Μετά το ξέπλυμα στέγνωσε το αυτοκίνητο με μια καθαρή πετσέτα μικροϊνών για να αποφύγεις τους λεκέδες από νερό.

6. Κέρωμα Αυτοκινήτου και Προστασία

πλυσιμο αυτοκινητου τι θα χρειαστω
Το κερί προστατεύει τη βαφή του αυτοκινήτου και του δίνει μια λαμπερή εμφάνιση. Εφάρμοσε το κερί με ένα καθαρό σφουγγάρι ακολουθώντας τις οδηγίες του προϊόντος. Άφησέ το να στεγνώσει και μετά γυάλισέ το με μια καθαρή πετσέτα μικροϊνών.

Διαβάστε εδώ ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για το κέρωμα αυτοκινήτου

7. Καθαρισμός Εσωτερικού Αυτοκινήτου

πλυσιμο εσωτερικό αυτοκινήτου
Μην ξεχάσεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό για το ταμπλό και τις επιφάνειες και μια ηλεκτρική σκούπα για τα καθίσματα και τα χαλάκια. Μια καθαρή εσωτερική καμπίνα είναι εξίσου σημαντική με το εξωτερικό.

Πως πλένουμε σωστά το αυτοκίνητο;

Συμβουλές για Καλύτερα Αποτελέσματα όταν πλένεται το Αυτοκίνητο σας Μόνοι:

  • Πλένε το αυτοκίνητο στη σκιά για να αποφύγεις τους λεκέδες από νερό.
  • Χρησιμοποίησε δύο κουβάδες: έναν για το σαπούνι και έναν για το ξέπλυμα.
  • Μην χρησιμοποιείς κοινά οικιακά απορρυπαντικά γιατί μπορούν να καταστρέψουν τη βαφή.

 

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα μπορείς να διατηρήσεις το αυτοκίνητό σου σε άριστη κατάσταση σαν να έχεις μόλις βγει από το πλυντήριο αυτοκινήτων. Καλή επιτυχία!