10 Λόγοι για να Αγοράσετε Έναν Αλοιφαδόρο Αυτοκινήτου

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας, η λεπτομερής περιποίηση της εξωτερικής επιφάνειας του είναι απαραίτητη. Ένας αλοιφαδόρος αυτοκινήτου   μπορεί να είναι το μυστικό όπλο σας! Ακολουθούν 10 λόγοι για να προμηθευτείτε έναν:

 

  1. Προστασία από Ζημιές: Ο αλοιφαδόρος επιτρέπει την ομοιόμορφη εφαρμογή αλοιφής ή κεριού, προστατεύοντας το χρώμα του αυτοκινήτου από ζημιές, όπως γδαρσίματα και διάβρωση.

 

  1. Λάμψη και Λείανση: Χαρίζει μια βαθιά λάμψη στο αυτοκίνητο, κάνοντας το χρώμα του να φαίνεται πιο ζωντανό και φρέσκο.

 

  1. Οικονομία: Η χρήση αλοιφαδόρου κάνει τα προϊόντα φροντίδας να διαρκούν περισσότερο, καθώς εφαρμόζετε μόνο την απαραίτητη ποσότητα.

 

  1. Ευκολία στη Χρήση: Είναι εργονομικά σχεδιασμένος, γεγονός που τον καθιστά εύκολο στη χρήση, ακόμη και για εργασία σε μεγάλες επιφάνειες.

 

  1. Προστασία από Ήλιο: Με τη βοήθεια ενός καλού κεριού, ένας αλοιφαδόρος μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του αυτοκινήτου από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

 

  1. Περιποίηση Λεπτομερειών: Επιτρέπει την εφαρμογή αλοιφής σε δύσβατα σημεία, όπως οι γωνίες και οι ραφές.

 

  1. Χρήση Εκτός Αυτοκινήτου: Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλες εφαρμογές, όπως η φροντίδα των επίπλων ή των δαπέδων.

 

  1. Προστασία από καιρικά φαινόμενα: Εφαρμόζοντας κερί ή προστατευτική αλοιφή, το αυτοκίνητο σας προστατεύεται από τη βροχή, τον χιόνι και άλλα στοιχεία του καιρού.

 

  1. Οικολογική Επιλογή: Μειώνοντας την ανάγκη για συχνά πλυσίματα, προστατεύετε το περιβάλλον από τα απορρυπαντικά και την υπερβολική κατανάλωση νερού.

 

  1. Αξία για τα Χρήματα: Ένας αλοιφαδόρος είναι συνήθως οικονομικός και, με τη σωστή φροντίδα, μπορεί να διαρκέσει για πολύ καιρό, καθιστώντας τον μια καλή επένδυση για την περιποίηση του χρώματος του αυτοκινήτου σας.

Έκκεντρος αλοιφαδόρος γυαλίσματος αυτοκινήτου  vs Περιστροφικός

αλοιφαδοροι αυτοκινητου

Η επιλογή μεταξύ εκκεντρού και περιστροφικού αλοιφαδόρου εξαρτάται από τις ανάγκες, την εμπειρία και τον σκοπό χρήσης. Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά και τα προτερήματα κάθε είδους για να σας βοηθήσουμε να καταλήξετε σε μια απόφαση:

 

Εκκεντρος Αλοιφαδόρος (DA)

 

  • Ασφάλεια: Είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ζημιές στο χρώμα λόγω της διπλής δράσης του (περιστροφή και κίνηση πάνω-κάτω).
  • Ευκολία χρήσης: Ιδανικός για αρχάριους και ερασιτέχνες λόγω της απλότητας και της ασφάλειας της χρήσης.
  • Καλή αφαίρεση γρατσουνιών: Μπορεί να αφαιρέσει επιφανειακές γρατσουνιές και ατέλειες.

Περιστροφικός Αλοιφαδόρος

 

  • Επαγγελματική χρήση: Πολλοί επαγγελματίες προτιμούν τον περιστροφικό αλοιφαδόρο λόγω της γρήγορης και ισχυρής του δράσης.
  • Γρήγορη Δράση: Μπορεί να αφαιρέσει γρατσουνιές και ατέλειες πιο γρήγορα από τον εκκεντρικό.
  • Δυσκολία χρήσης: Χρειάζεται περισσότερη προσοχή και εμπειρία, καθώς μπορεί να προκαλέσει ζημία ή να λεπτύνει το χρώμα αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά.

 

Εάν είστε αρχάριος ή ερασιτέχνης και σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον αλοιφαδόρο για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας, τότε ένας εκκεντρος αλοιφαδόρος θα είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

 

Τι άλλο θα χρειαστείτε για να διατηρήσετε άψογο το χρώμα αυτοκινήτου

αλοιφαδοροι και εξαρτηματα

Αν επιλέξετε να αγοράσετε έναν αλοιφαδόρο αυτοκινήτου, είτε έκκεντρο είτε περιστροφικό, υπάρχουν ορισμένα βασικά εξαρτήματα και αλοιφές που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στον εξοπλισμό σας για την καλύτερη δυνατή φροντίδα του αυτοκινήτου σας:

 

Εξαρτήματα αλοιφαδόρου  :

 

  • Pads αλοιφαδορου: Αυτά τα πανάκια είναι κατασκευασμένα ειδικά για αλοιφαδόρους και καθιστούν ευκολότερη την εφαρμογή αλοιφών και κεριών.
  • Προστατευτικά για τα άκρα: Προστατεύουν τα άκρα και τις γωνίες του αυτοκινήτου από τυχόν γδαρσίματα κατά τη διάρκεια της χρήσης.
  • Καθαριστικά πανάκια: Για τον καθαρισμό του αλοιφαδόρου και την αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων αλοιφής.

 

Αλοιφές και προϊόντα:

 

  • Αλοιφή γυαλίσματος : Χρησιμοποιείται για την αφαίρεση βαθιών γρατσουνιών και ατελειών.
  • Πολυμερική αλοιφή ή αλοιφή γυαλίσματος: Για λεπτότερο γυάλισμα και την αφαίρεση λεπτών γρατσουνιών.
  • Κερί ή προστατευτικό σφραγίσματος: Για την προστασία του χρώματος μετά το γυάλισμα.
  • Αλοιφή για χρώμια: Εάν έχετε χρωμιομένα μέρη στο αυτοκίνητό σας, μια ειδική αλοιφή για χρώμια μπορεί να είναι χρήσιμη.

 

Τέλος, είναι καλό να έχετε στη διάθεσή σας κάποιο προϊόν για τον καθαρισμό των δίσκων/πάντων πολτού, καθώς μετά από κάθε χρήση θα πρέπει να καθαρίζονται σωστά για την επόμενη χρήση.